Katran Sabunu 80g

11,80 TL

vergi dahil.

Kızılcam, karaçam ve anadolu karaçamı gibi çam türlerinin gövde ve dallarının kapalı fırınlarda yavaş yavaş akılarak şurup kıvamında siyah renkli bir sıvı elde edilir ki buna katran denir.

Daha fazla detay

100 stok

ÇAM KATRANI NEDİR ?

Kızılcam, karaçam ve anadolu karaçamı gibi çam türlerinin gövde ve dallarının kapalı fırınlarda yavaş yavaş akılarak şurup kıvamında siyah renkli bir sıvı elde edilir ki buna katran denir.

Türkiye bitki çeşitliliği açısından dünyadaki en zengin ülkelerden biridir. 10.000’den fazla bitki çeşitliliğine sahiptir ve bunun %30’dan fazlası endemiktir. Bunlardan birçoğu kozmetikte doğal ürünler olarak kullanılmaktadır. Ardıç çam, alaçam katran ağacı ,huş ağacı ,kayın ağacı gibi bazı odunsu ağaçlar eski çağlarda beri katran üretimi amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle sarı çam ve katran ağacından üretilen katran geniş uygulama alanı ile tarihsel öneme sahiptir.

Kullanım Şekli :

Bu ürünü kullanmaya başladığınız andan itibaren başka bir temizlik ürünü kullanmanıza ihtiyaç yoktur. İlk yıkamayı temizlenmek için yaptıktan sonra ikinci yıkamada köpüğünü, sorun olduğunu düşündüğünüz bölgede 8-10 dk. Bekleterek masaj yapıp durulayınız. Ürünü bir gün içerisinde defalarca kullanmanız ve bekleme süresini uzatmanızda bir sakınca yoktur

Bir değerlendirme yazın

Katran Sabunu 80g

Katran Sabunu 80g

Kızılcam, karaçam ve anadolu karaçamı gibi çam türlerinin gövde ve dallarının kapalı fırınlarda yavaş yavaş akılarak şurup kıvamında siyah renkli bir sıvı elde edilir ki buna katran denir.